21 April 2024
mun. Chișinău

Copil trântit la pământ de tatăl său aflat în stare de ebrietate

Un copil de doar 10 luni a fost smucit din brațele mamei, trântit la pământ și pălmuit de tatăl său, care era beat. Incidentul a avut loc aseară, în satul Gribova, raionul Drochia. Micuțul se află acum în Secția Reanimare a spitalului raional.

Directoarea Spitalului Raional Drochia, Galina Maximciuc, a declarat pentru emedicina.md că micuțul a fost adus aseară, la ora 22:00, la Spitalul Raional Drochia și internat în Secția Reanimare cu un traumatism cranio-cerebral. „Starea de sănătate a micuțului este gravă, dar stabilă. Din spusele felcerului și a mamei, copilul a fost maltratat de tatăl său”.

Asistenta socială din localitate, Ira Gutieru, ne-a mărturisit că totul s-a întâmplat miercuri seara, la ora 19:00. „Din spusele vecinilor, concubinul femeii, care este tatăl biologic al copilului, s-a întors acasă și, fiind în stare de ebrietate, a snopit-o în bătaie pe mamă. Aceasta și-a pierdut cunoștința. După care, tatăl a luat copilul, l-a apucat de picioare, l-a trântit cu capul de pământ și l-a pălmuit până l-a învinețit. Apoi a dispărut, cu tot cu micuț, pentru o oră. Ulterior, a revenit acasă, iar mama copilului când a văzut în ce stare era micuțul a alergat la vecini, care au chemat ambulanța.”

Ira Gutieru a mai spus că nu se cunosc motivele pentru care tatăl a reacționat astfel. Cel mai probabil, incidentul are legătură cu situația lor familială, care este una complicată. „Mama are 17 ani, provine dintr-o familie normală și s-a căsătorit recent cu un bărbat din localitate. Asta în timp ce avea o relație cu tatăl biologic al copilului, care se afla în închisoare. Bărbatul, amator al jocurilor de noroc, a ajuns după gratii pentru un an, după ce a bătut-o pe administratoarea sălii de păcănele. După ce acesta și-a ispășit pedeapsa, femeia a decis să se despartă de soț, deși încă nu au divorțat, și să-și lege destinul cu tatăl copilului ei.   

Prin urmare, după acest incident, tatăl copilului, care are 22 de ani, a fost reținut pentru 72 de ore.

Ofițerul de urmărire penală al Inspectoratului de Poliție din Drochia, Alexandru Mazur, ne-a spus că individul este suspectat de violență în familie și riscă până la cinci ani de închisoare. De asemenea, Alexandru Mazur a menționat că bănuitul a refuzat să ofere detalii în legătură cu acest caz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *