21 May 2024
mun. Chișinău

Din 1 octombrie, examinarea medicală pentru obținerea permisului de conducere este efectuată de către medicul de familie

Procedurile privind obținerea permiselor de conducere au fost simplificate. Examinarea medicală a șoferilor și a candidaților care vor să obțină permis de conducere din grupa I, categoria AM, A1, A2, A, B1, B este efectuată, din 1 octombrie, de către medicul de familie, la cererea solicitantului, anunță Ministerul Sănătății.

Informația privind problemele de sănătate mintală sau cele legate de consumul de droguri/alcool va fi furnizată medicilor de familie de către Centrele comunitare de sănătate mintală și Dispensarul Republican de Narcologie, în baza solicitării acestuia, în termen maxim de trei zile.

În ceea ce privește posibilitatea de a obține permise de conducere din grupa II profesioniști, examinarea medicală se va realiza la fel ca și până acum, în cadrul comisiilor teritoriale de examinare medicală a conducătorilor auto. Tot în cadrul acestor comisii, vor efectua examenul medical și persoanele care nu sunt înregistrate pe lista unui medic de familie.  

Hotărârea Guvernului care conține mai multe detalii despre procedurile de obținere a permiselor de conducere poate fi accesată mai jos:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *