17 June 2024
mun. Chișinău

Are doar opt ani, dar se luptă cu una dintre cele mai grele boli – cancerul

Copilăria lui Vladimir Bivol, un băiețel curajos și cu poftă de viață din Tighina, este măcinată de o boală cruntă. Minorul a fost diagnosticat cu Tumora Wilms (Nefroblastom), un tip de cancer renal grav.

Foto: Vladimir Bivol

Despre boala lui Vladimir s-a aflat în vara trecută, când mai multe fundații de caritate au început să colecteze bani pentru a-i salva viața copilului. În luna septembrie a anului trecut, el a fost transportat la o clinică privată din Istanbul, Turcia, unde a fost operat. Intervenția chirurgicală a fost una de succes, spun medicii turci. Tumoarea a fost extirpată în totalitate. Totuși, lupta cu boala nu s-a încheiat. 

Copilul trebuie să urmeze un tratament lung, costisitor și chinuitor, care constă în ședințe de chimioterapie. Acest tratament îl ajută să capete protecție, imunitate, dar și să elimine ultimele urme de celule cancerigene rămase în organism. Băiatul a dezvoltat însă o ușoară depresie, cauzată atât de ședințele dureroase de chimioterapie, cât și de dorul imens de casă. Deseori îl ajută să schițeze un zâmbet mic mesajele transmise de oamenii cu suflet de aur, așa ca tine. Mai apoi, acesta se transformă în râsete, bucurie și poftă de joacă. În vizită la el a mers frățiorul său mai mic, care se roagă zilnic la Dumnezeu ca Vladimir să învingă cancerul și să se întoarcă acasă, lucru care ar putea să se întâmple peste patru luni.

Salvarea lui Vladimir cere costuri colosale

Costurile tratamentului sunt însă imense pentru veniturile modeste ale familiei. Mama sa a fost nevoită să renunțe la locul de muncă, pentru a avea grijă de copil. 90 de mii de euro – de atâția bani are nevoie Vladimir, pentru a duce la bun sfârșit tratamentul și pentru a se bucura de viață la fel ca și alți copii de vârsta lui.

O asociație de caritate din România se implică din nou în salvarea copiilor din Moldova

Până în acest moment, din totalul banilor necesari salvării lui Vladimir s-au adunat aproape 70 de mii de euro, sumă donată de oamenii de bună-credință, prin intermediul mai multor fundații de caritate din Moldova și România. Una dintre ele este și Asociația „Salvați o inimă” din România, care s-a implicat activ în colectarea banilor. Până acum, Asociația a strâns aproape 55 de mii de euro.

Cei care vor să-l ajute pe Vladimir, o pot face în continuare prin intermediul Asociației „Salvează o inimă”, dar pot dona bani și pe caritate.md. Prin intermediul acestei platforme s-au adunat până în prezent 13,6 mii de euro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *