27 February 2024
mun. Chișinău

Economisește banii și păstrează-ți tinerețea cu un demachiant natural

makeup-removerFemeile adoră să se machieze, dar urăsc să își scoată machiajul. Fie că aplici câteva straturi de produse cosmetice, fie că alegi doar să îți dai genele cu mascara și buzele cu luciu, oricum, la sfârșitul zilei, trebuie să treci prin ritualul de demachiere. Cele mai multe femei optează pentru demachiante din comerț, care, deseori, pot face mai mult rău decât bine tenului. Acestea conțin diverse substanțe chimice care pot irita sau usca pielea, pot provoca reacții alergice și avea efecte negative pe termen lung. Soluția vine din partea produselor naturale, pe care le poți găsi în bucătărie sau în magazinul de lângă casă.

Uleiul de cocos

ulei-de-cocos-1RACEste un produs minune, pentru că poate fi folosit drept demachiant, balsam pentru buze și cremă hidratantă. Orice femeie care vrea să aibă pielea tânără trebuie să aibă în casă ulei de cocos. Mare atenție, însă. Acesta trebuie să aibă pe etichetă mențiunea „extra virgin”, pentru că uleiul rafinat își pierde din proprietățile sale de excepție. Uleiul de cocos curăță tenul de orice tip de machiaj fără să îl usuce. Totuși, persoanele predispuse spre acnee ar trebui să îl evite.

Laptele

952056-milkLaptele obișnuit, procurat din comerț, este un demachiant excelent, mult mai ieftin decât laptele din cosmetologie. Este foarte bun pentru piele, datorită conținutului de grăsimi și proteine.

Aloe Vera

aloe-vera-gel-on-wooden-spoon-1Dacă vrei să înlocuiești demachiantele pline de chimicale care se găsesc în magazine sau farmacii, poți opta și pentru Aloe Vera. Gelul din această plantă va curăța eficient fața ta de farduri, fond de ten, ruj și mascara. Un avantaj este că Aloe Vera este foarte bun pentru orice tip de piele. Este o plantă care te va întineri și îți va face tenul să radieze.

Uleiul de măsline

beneficii-pentru-sanatate-ale-uleiului-de-masline-cand-se-introduce-la-bebelusiCa și în cazul celui de cocos, trebuie să alegi doar ulei de măsline „extra virgin”. Este eficient chiar și în cazul produselor cosmetice rezistente la apă. În același timp, îți va lăsa pielea bine hidratată.

Castraveții

castravetiMulte dintre produsele cosmetice pentru scoaterea machiajului conțin extract din castraveți. Și asta pentru că această legumă are proprietăți excelente pentru piele. Este un antiinflamator natural și este tonifiant pentru piele. De asemenea, ajută la albirea tenului și la curățarea acestuia de diverse pete. Stoarce sucul dintr-un castravete și folosește-l în loc de demachiant. La final, clătește faţa cu apă caldă. Dacă vrei să scoți machiajul de seară, atunci amestecă sucul de castravete cu puțin ulei de măsline.

Banana

BananaAre proprietăți hrănitoare pentru piele, dar este eficientă și pentru curățarea tenului. Enzimele conținute în banane vor contribui nu doar la scoaterea machiajului, ci și la curățarea porilor. Pisează o banană și adaugă puțină miere în pasta obținută, apoi aplică amestecul ca pe o mască pe față. Într-un final, șterge cu discuri de vată umezite în apă caldă.

Avocado

avocado21Avocado este foarte bun în eliminarea machiajului de pe ochi. În plus, acizii grași Omega-3 și vitaminele A, D și E îl transformă într-o cremă hrănitoare pentru ten. Fă puțină pastă de avocado, pe care o poți aplica direct pe față, după care curăț-o cu discuri de apă umezite în apă caldă.

sursa: top10homeremedies.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *