23 July 2024
mun. Chișinău

Alexandra Negru a fost operată cu succes

viber-image9Alexandra Negru, fetița de doi anișori care suferă de pneumonie bilaterală, a fost operată cu succes. Intervenția chirurgicală avut loc în această dimineață și a durat puțin peste trei ore. Echipa care a efectuat operația a fost formată din zece persoane.

Părinții fetiței care sunt împreună cu ea la spitalul din Turcia le sunt extrem de recunoscători medicilor că le-au salvat copilul. „Le mulțumesc enorm și tuturor celor care au contribuit și ne-au ajutat să ajungem la acest spital. Medicii de aici sunt profesioniști, au acționat cu rapiditate și sperăm că micuța noastră va trece cu bine și peste tratamentul pe care urmează să-l facă în următoarele săptămâni”.

viber-image8viber-image8Totodată, în urma mobilizării făcută pe platforma online caritate.md, la inițiativa Fundației de Caritate „Sfântul Gheorghe”, au fost colectate peste 22 de mii de euro, pentru a salva viața micuței. Banii au fost adunați într-un timp record.

Reamintim faptul că, în dimineața de 18 noiembrie, o echipă AVIASAN a transportat-o pe Alexandra de la Spitalul „Valentin Ignatenco” spre Aeroportul Chișinău. De acolo, avionul, împreună cu părinții ei au decolat spre Turcia.

viber-image6Alexandra Negru a fost diagnosticată de medicii moldoveni cu pneumonie bilaterală pe dreapta, sepsis pulmonar. Fetița de doar doi anișori nu poate respira corect, iar doctorii erau nevoiți zilnic să pompeze din plămâni o cantitate enormă de puroi.

Micuța a fost transportată la clinica din Turcia, deoarece șansele de recuperare la noi în țară erau extrem de mici, întrucât în Moldova nu sunt echipamente necesare pentru efectuarea unor asemenea intervenții.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *