17 June 2024
mun. Chișinău

Mobilizare pentru a salva viața Alexandrei Negru

 

img_4914_1Alexandra Negru, o fetiță de doar doi anișori, care suferă de pneumonie bilaterală, va beneficia de un tratament amplu în Turcia datorită mai multor donații oferite de oameni cu suflet mare. În urma mobilizării, făcută pe platforma online caritate.md, la inițiativa Fundației de Caritate “Sfântul Gheorghe”, au fost colectate 18 mii de euro pentru a salva viața micuței. Banii au fost adunați timp de 18 ore.

În această dimineață, o echipă AVIASAN a transportat-o pe Alexandra de la Spitalul „Valentin Ignatenco” spre Aeroportul Chișinău, cu sprijinul ministrului Sănătății, Ruxanda Glavan. De acolo, avionul cu fetița și părinții ei a decolat spre Turcia. Micuța va fi preluată deja de o echipă de medici turci de la Clinica Koç University Hospital,İstanbul,Turkey.

Alexandra Negru a fost diagnosticată de medicii moldoveni cu pneumonie bilaterală pe dreapta, sepsis pulmonar. Fetița de doar doi anișori nu poate respira corect, iar doctorii, zilnic, sunt nevoiți să pompeze din plămâni o cantitate enormă de puroi.

img_4936_1img_4941_1În aceste condiții, șansele de recuperare la noi în țară erau extrem de mici, deoarece în Moldova nu sunt echipamente necesare pentru efectuarea unor asemenea intervenții.
Doar transportarea micuței a costat în jur de 8.000 de euro, deoarece avionul trebuia să fie dotat cu echipament special.
Pe o rețea de socializare, membra Fundației „Sfântul Gheorghe”, Svetlana Sainsus, le-a mulțumit tuturor celor care s-au implicat în această acțiune de caritate. img_4942_1img_4943_1“Datorita nouă fetița va fi salvată, pentru că ne pasă și am simțit durerea lor. Plecăciuni și recunoștință pentru voi, pentru cei care ați donat. Visez într-o zi să stau la o masă mare mare cu voi toți și să vă zic „Mulțumesc din suflet”, a scris Svetlana Sainsus pe pagina sa de pe o rețea de socializare.
De asemenea, mulțumiri au fost aduse și de părinții Alexandrei, care, în ultima perioadă, pierduseră orice speranță.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *