17 June 2024
mun. Chișinău

Fetița care suferă de pneumonie bilaterală a ajuns cu bine la clinica din Turcia și este îngrijită de medici

Alexandra Negru, fetița de doar doi anișori care a fost transportată în această dimineață la Clinica Koç University Hospital, din Istanbul, Turcia, va fi supusă sâmbătă unei intervenții chirurgicale. Decizia a fost luată de doctorii de la această instituție medicală, deoarece bacteria care i-a afectat plămânii este destul de agresivă.

Informația a fost comunicată pentru e-medicina de Doina Sirikci, directorul Medical Park Moldova, persoana care a făcut posibilă transferarea, mai puțin costisitoare, a fetiței la Clinica Koç University Hospital. Alexandra Negru a fost dusă la această clinică și nu la viber-image2Medical Park, conform înțelegerilor contractuale pe care le are Fundația de Caritate „Sfântul Gheorghe”, deoarece, în cadrul acestui spital, micuța are posibilitatea să beneficieze de toate cele necesare pentru tratarea bolii de care suferă.

Potrivit Doinei Sirikci, micuța este internată acum în secția de terapie intensivă, iar starea ei de sănătate este stabilă. Medicii dau asigurări că Alexandra Negru se va face bine și că peste jumătate de lună va fi externată.

Totodată, în urma mobilizării făcută pe platforma online caritate.md, la inițiativa Fundației de Caritate „Sfântul Gheorghe”, au fost colectate peste 19 mii de euro, pentru a salva viața micuței. Banii au fost adunați într-un timp record.

viber-image1Reamintim faptul că, în dimineața de 18 noiembrie, o echipă AVIASAN a transportat-o pe Alexandra de la Spitalul „Valentin Ignatenco” spre Aeroportul Chișinău. De acolo, avionul, împreună cu părinții ei au decolat spre Turcia.

Alexandra Negru a fost diagnosticată de medicii moldoveni cu pneumonie bilaterală pe dreapta, sepsis pulmonar. Fetița de doar doi anișori nu poate respira corect, iar doctorii erau nevoiți zilnic să pompeze din plămâni o cantitate enormă de puroi. Micuța a fost transportată la clinica din Turcia, deoarece șansele de recuperare la noi în țară erau extrem de mici, întrucât în Moldova nu sunt echipamente necesare pentru efectuarea unor asemenea intervenții.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *