17 June 2024
mun. Chișinău

Laurențiu – micul erou care a fentat moartea are nevoie de sprijinul nostru

2700-din-inima-pentru-un-copil-ramas-orfanLaurențiu Sîrbu, băiețelul de trei anișori, singurul supraviețuitor al unui grav accident rutier în care și-a pierdut părinții și bunicii, a fost externat și se află în afara oricărui pericol. După aproape trei săptămâni petrecute pe patul de spital, Laurențiu a plecat acasă la bunicii de pe linia mamei. Potrivit medicilor Institutului Mamei și Copilului, micuțul a fost internat imediat după accident cu multiple fracturi ale piciorului drept. Prima intervenție chirurgicală a fost efectuată în data de doi noiembrie, ulterior fiindu-i fixat piciorul drept cu un aparat Ilizarov.

2697-din-inima-pentru-un-copil-ramas-orfanPotrivit șefului Institutului Mamei și Copilului, Sergiu Gladun, după o perioadă de aproape două săptămâni de monitorizare postoperatorie, băiețelul a fost externat. El va rămâne sub supravegherea medicului de familie și al traumatologului. Laurențiu urmează să fie adus din nou la spital peste o lună, atunci când, cel mai probabil, îi va fi scos aparatul Ilizarov. „Întreaga echipă a Institutului Mamei și Copilului a fost marcată și mișcată profund de drama prin care trece acest copil. Am făcut posibilul să-i oferim, în perioada în care fost internat, toată grija noastră. Trebuie să menționez și implicarea directă a ministrului Sănătății, Ruxanda Glavan, care a cerut constant informații despre starea micuțului și o face și acum”, a declarat pentru e-medicina Sergiu Gladun.

Accidentul rutier a avut loc pe traseul Chișinău – Cimișlia în data de 26 octombrie. La volanul mașinii se afla bunicul în vârstă de 60 de ani. După ce a pierdut controlul volanului, a ieșit pe contrasens și s-a izbit violent de un camion. În urma impactului părinții copilului au murit pe loc.

Cei care vor să îl ajute pe Laurențiu, să-i ofere sprijin financiar sau alt tip de donații, o pot face prin intermediul portalului caritate.md.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *