21 April 2024
mun. Chișinău

Limonada, aliatul tău pentru o viață sănătoasă

imageȘtii ce trebuie să consumi imediat ce te trezești, pe stomacul gol? Un pahar cu apă plată și lămâie. Pe cât de simplu, pe atât de eficient și benefic pentru sănătate. Îți curăță organismul, ajută metabolismul să funcționeze la cote maxime și sistemul digestiv. În plus, îți dă o doză de energie și are beneficii uluitoare pentru frumusețe. Lămâia este un fruct ușor de găsit în orice colț al lumii, în magazine sau piețe. Nu este scump și poate fi folosit la prepararea mai multor feluri de bucate și băuturi. Îți prezentăm câteva beneficii ale limonadei.

Face minuni pentru sistemul digestiv. O digestie sănătoasă este cheia pentru sănătatea întregului organism. Lămâile sunt o sursă importantă de pectină, esențială pentru sănătatea colonului. Așa că un pahar cu apă caldă cu lămâie, în fiecare dimineață acționează ca o lovitură de start pentru sistemul digestiv, amintindu-i să elimine toxinele acumulate în ziua precedentă.

Bună pentru rehidratare. Atunci când depunem efort fizic, pierdem prin transpirație electroliți (minerale, inclusiv sodiu, potasiu și clor). Consumul de apă te va rehidrata, dar dacă vei adăuga câteva felii de lămâie, îți vei face plinul de electroliți și vei restabili echilibrul în organism.

Vedere de vultur. Când eram copii ni se tot spunea să mâncăm morcov pentru o vedere bună. Ei bine, odată cu vârsta, apar și alte pericole asupra sănătății ochilor. Ca și alte citrice, lămâile sunt bogate în vitamina C și antioxidanți, care protejează ochii de cataractă și degenerescența maculară, ce afectează abilitatea de a vedea la distanță sau aproape.

Pitcher of lemonade on a wooden backgroundÎși fac pielea catifelată. Cu toții știm că pentru o piele hidratată trebuie să bem suficientă apă. Transformă apa obișnuită în limonadă și ai de zece ori mai multe beneficii, care sunt și eficiente. Lămâile conțin antioxidanți, care vor preveni apariția ridurilor și petelor și te vor ajuta să-ți păstrezi tinerețea pielii.

Lămâia – cel mai bun prieten al ficatului. Un ficat sănătos este esențial pentru buna funcționare a organismului. Consumul de apă cu lămâie va ajuta ficatul să curețe întregul corp de toxine. Acidul din citrice este bun pentru a elimina din organism bacteriile dăunătoare.

Sursă de potasiu. Am tot auzit că bananele sunt bogate în potasiu, dar trebuie să știți că acest mineral se găsește în abundență și în lămâi. Consumând limonadă îți vei ajuta organismul să mențină un nivel de potasiu optim esențial pentru creier, inimă, rinichi și mușchi.

O lămâie pe zi te ține departe de medici. A fost demonstrat faptul că cei care beau apă cu lămâie în fiecare zi răcesc mai rar, iar durata bolii este mai mică. Încă un beneficiu al lămâilor este întărirea imunității. Concentrația mare de vitamina C îți protejează organismul de boli.

Cold water with lime, lemon and ice in pitchers isolated on white

Te scapă de kilogramele în plus. Această băutură miraculoasă te poate ajuta să slăbești, pentru că lămâile conțin pectină, care îți menține senzația de sațietate mai mult timp. Totodată, limonada îți va accelera metabolismul.

Înlocuiește cafeaua cu o limonadă. Cei mai mulți dintre noi ne-am obișnuit să ne luăm doza de energie de dimineață dintr-o ceașcă de cafea. Aceasta te va menține productiv doar până pe la ora 10. Limonada poate fi o alternativă care îți dă energie pentru o perioadă mai lungă și nu va dăuna sănătății.

Medicii însă ne recomandă să nu consumăm în exces băuturi cu lămâie. Și asta pentru că acestea au și unele efecte secundare. Din cauza conținutului mare de acid citric, vom saliva des. Acesta distruge și smalțul dinților și îi face mai sensibili la cald și rece. Puteți evita asta folosind paiul. Dacă îndulciți limonada, riscați să vă îngrășați. Prea multă limonadă poate declanșa senzația de arsuri la nivelul stomacului. Totodată, limonada grăbește urinarea și deshidratarea. Nu trebuie să vă potoliți setea doar cu apă și lămâie, ci să beți apă plată.

Sursa: brightside.me

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *