17 June 2024
mun. Chișinău

Mama copilului aruncat la gunoi: Regret cele întâmplate

FeelingShame1Mama copilului găsit duminica trecută într-un tomberon în sectorul Buiucani al Capitalei a fost găsită de poliţişti, la o prietenă, şi a fost interogată. Femeia are 18 ani şi este originară din raionul Floreşti. Ea le-a spus forţelor de ordine că a născut singură, într-un apartament pe care îl închiriază în Chişinău şi că a dus copilul la gunoi, deoarece i s-a părut că era mort. Totuşi, tânăra regretă cele întâmplate.

Cât despre tatăl copilului, mama spune că acesta este peste hotare, doar că nu i-a spus nimic despre sarcină. Poliţiştii încearcă să dea de urma bărbatului, întrucât tânăra a rămas gravidă în timp ce era minoră. Nici părinţii nu ştiau că fiica lor urmează să aducă pe lume un copil, deaorece fata a refuzat să le spună. Mai mult, tânăra nu a fost examinată de niciun medic în perioada gravidităţii.

Poliţiştii au deschis un proces penal. Dacă va fi găsită vinovată, suspecta riscă o amendă de până la patru mii de lei sau până la doi ani de închisoare.

Bebeluşul se află în continuare sub supravegherea medicilor. Cristina Ipati, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Municipal nr.1, a meţionat pentru emedicina.md că: „Starea de sănătate a nou-născutului este gravă, dar stabilă. Copilul are probleme ale sistemului cardiovascular şi respirator, provocate de hipotermie. Din această cauză, medicii îl conectează, periodic, la aparatul de respirație artificială”.

Fetiţa se va afla la maternitate până când doctorii vor reuşi să-l reabiliteze. Ulterior, va fi transferată la un centru de plasament, deoarece mama a renunțat la copil.

Potrivit medicilor, mama bebeluşului este la spital şi se află sub supravegherea psihologului şi asistentului social.

Amintim faptul că ieri o femeie din Capitală și-a aruncat copilul viu la gunoi. Cazul cutremurător a avut loc ieri după-amiază, în sectorul Buiucani al Capitalei. Pruncul a fost găsit de către un trecător la ora 16:50, pe strada Paris, într-o pungă de plastic. Copilul era plin de sânge și avea încă legat cordonul ombilical de placentă. Bărbatul care l-a găsit a alertat poliția și vecinii, care au încercat să-i acorde ajutor micuțului.

Potrivit polițiștilor, este vorba despre o fetiță cu o greutate de trei kilograme și trei sute de grame și se născuse cu doar câteva ore înainte de a fi găsită. La scurt timp, la fața locului au ajuns și medicii, care au transportat copilul la spital. Fetița are hipotermie și mai multe probleme ale sistemului respirator.

Pruncul se află acum sub supravegherea doctorilor de la Spitalul Clinic Municipal nr.1.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *