23 July 2024
mun. Chișinău

“Fata de la Paris” are prenume şi se simte mai bine

FataFetiţa găsită duminică într-o pungă de plastic într-un tomberon de pe strada Paris din sectorul Buiucani al Capitalei se simte mai bine. Potrivit medicilor Spitalului Clinic Municipal nr.1, pruncul a fost transferat din secția de terapie intensivă într-o altă secție. Mai mult, potrivit doctorilor, fetiţa, care va fi botezată Nicoleta, a fost vizitată pentru prima dată de mama sa, care a abandonat-o, şi de bunica ei. Mama copilului le-a spus asistenţilor sociali şi poliţiștilor că îi pare rău pentru gestul necugetat pe care l-a făcut şi este gata să-şi ia copilul acasă.

Potrivit autorităţilor, mama copilului, care are 18 ani, va putea să îngrijească de fetiță până când va exista o decizie definitivă a instanței, care va hotărî dacă tânăra va fi sau nu decăzută din drepturile părintești. De asemenea, asistenţii sociali vor monitoriza, în permanenţă, modul în care este îngrijit bebeluşul. Între timp, mai mulți oameni cu inimă mare, sensibilizați de povestea copilului, au venit cu daruri şi ajutoare la spital.

Mama copilului găsit duminica trecută într-un tomberon în sectorul Buiucani al Capitalei a fost găsită luni de poliţişti, la o prietenă, şi a fost interogată. Femeia este originară din raionul Floreşti. Ea le-a spus forţelor de ordine că a născut singură, într-un apartament pe care îl închiriază în Chişinău şi că a dus copilul la gunoi, deoarece i s-a părut că era mort.

Cât despre tatăl copilului, mama spune că acesta este peste hotare, doar că nu i-a spus nimic despre sarcină. Poliţiştii încearcă să dea de urma bărbatului, întrucât tânăra a rămas gravidă în timp ce era minoră. Nici părinţii nu ştiau că fiica lor urmează să aducă pe lume un copil, deoaarece fata a refuzat să le spună. Mai mult, tânăra nu a fost examinată de niciun medic în perioada gravidităţii.

Poliţiştii au deschis un proces penal. Dacă va fi găsită vinovată, suspecta riscă o amendă de până la patru mii de lei sau până la doi ani de închisoare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *