23 July 2024
mun. Chișinău

Secretele unui bronz perfect

spray-tan-websiteEste vară, ne bucurăm de mult soare, iar un corp perfect bronzat ne face să ne simțim bine. În sezonul cald, în special doamnele, sunt preocupate de secretele obținerii bronzului perfect și de durată. Un bronz de ciocolată nu doar te face să arăți minunat, ci și te ajută să pari mai slabă. Mai mult, soarele crește nivelul serotoninei, hormonul fericirii. Așa că, nu mai sta pe gânduri, ia-ți costumul de baie și dă o fugă la plajă! Însă nu înainte de a afla regulile unui bronz sănătos.

crema-protectie-solaraUtilizează întotdeauna creme de protecție solară. Înainte să vorbim despre bronz, trebuie să lămurim un lucru: produsele de protecție solară sunt obligatorii! Dacă te gândești că acestea împiedică bronzul, te înșeli.

Pielea ta se reînnoiește la fiecare zece zile. Deci, cu cât mai greu te bronzezi, cu atât mai mult pielea îşi va menține aspectul de ciocolată. Alege o loțiune cu factor de protecție solară (SPF) potrivit, dar nu mai mic de 20. Aplic-o cu jumătate de oră înainte de a merge la plajă, nu pe plajă, deoarece căldura puternică te face să transpiri ceea ce împiedică absorbția cremei în piele. Repetă procedura la fiecare două ore și după ce ieși din apă. Astfel, vei obține un bronz sănătos, vei fi mai protejat de razele ultraviolete, care pot cauza cancer, și nu te vei alege cu arsuri.

Exfoliază atent și regulat pielea. Bronzul este culoarea arămie a pielii în urma expunerii la soare şi vânt. Exfoliază regulat pielea, pentru a înlătura celulele moarte care pot bloca razele. De altfel, riști să ai un bronz neuniform. Folosește un scrub fin, așa încât să nu înlături bronzul.

Hidratează. O piele bronzată trebuie să fie obligatoriu hidratată. Ai grijă să îți hrănești bine pielea, cu o noapte înainte de a merge la plajă, astfel încât să fie cât mai catifelată. Atrage o atenție deosebită zonelor problematice, care se usucă mai repede, cum ar fi coatele sau genunchii. De asemenea, asigură-te că bei suficientă apă.

shutterstock_865244141Mișcă-te. Ca să ai un bronz uniform, expune la soare toate părțile corpului vizibile. Când stai pe spate, ridică mâinile, iar când ești pe burtă, întoarce brațele. Bronzează fiecare parte a corpului intervale egale de timp, câte 15 sau 30 de minute. Expunerea la soare trebuie să se facă treptat.

Protejează-ți ochii. Lumina puternică la nivelul nervului optic stimulează hipotalamusul, ceea ce determină o producție mai mare de melanina, obținându-se astfel un bronz mai profund. Cu toate acestea, ochii pot suferi arsuri, ceea ce poate fi destul de grav. De aceea, ține-i închiși sau acoperă-i cu o pălărie când ești pe plajă.

Beauty-recipes-wellness-for-perfect-tan-with-beta-carotene-image-6Bronzează-te în aer liber. Faptul că solarul este inofensiv este un mit. Este mult mai sănătos să faci băi de soare pe plajă, decât la solar. Și asta pentru că, în acea cabină, concentrația razelor UV este de 12 ori mai mare decât afară.

Uită-te la ceas. Medicii recomandă evitarea expunerii la soare în intervalul 10:00-17:00, chiar și atunci când cerul este înnorat. Să-ţi arzi pielea este ultimul lucru pe care ți-l dorești. Ține minte, odată ce ai ars-o nu vei mai avea o piele ca de ciocolată.

Fă duș după băile de soare. Un duș, o baie rece sau caldă este întotdeauna binevenită după câteva ore petrecute pe plajă. Așa vei elimina loțiunea, sarea și nisipul de pe piele și o vei face să arate catifelată. Pentru hidratare foloseşte o cremă răcoritoare.

Sursa: rivertea.com

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *