14 July 2024
mun. Chișinău

Medicul implicat în accidentul naval din Delta Dunării este adus astăzi în Moldova

smurd3Medicul care, împreună cu alți cinci colegi de breaslă, a fost implicat în accidentul naval din Delta Dunării și a avut cel mai mult de suferit va ajunge astăzi în Moldova. Elicopterul din Galați a decolat în această dimineață, la ora 10:35, din Constanța și urmează să aducă pacientul până la Vama Albița. De acolo, bolnavul va fi preluat cu o ambulanță AVIASAN și transferat la Spitalul Clinic Republican din Capitală. Informația a fost oferită pentru e-medicina de viceministrul Sănătății, Oleg Creciun.

Iar echipa de medici a Spitalului Clinic Republican este în așteptarea bolnavului și este pregătită să-i acorde toată asistența medicală necesară.

Potrivit viceministrului, starea de sănătate a medicului este stabilă. Acesta este singurul pacient care a avut cel mai mult de suferit de pe urma accidentului naval și a fost internat la un spital din Constanța. Ceilalți cetățeni moldoveni implicați în acest accident sunt în afara oricărui pericol.

Cei șase medici din Republica Moldova au fost răniți în data de 3 noiembrie, în Delta Dunării, după ce ambarcațiunea cu care se deplasau s-a ciocnit cu o barcă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *