17 June 2024
mun. Chișinău

Meniu mai bogat în grădinițe

Copiii din grădinițe vor fi hrăniți, din 1 februarie, cu mai multe alimente sănătoase. Conform unei dispoziții a Primăriei Capitalei, de săptămâna viitoare vor fi alocați mai mulți bani pentru alimentația preșcolarilor.

Astfel, în creșele și grădinițele frecventate de copiii care au până la trei ani, prețul meniului a crescut de la 14 lei și 70 de bani până la 17 lei și 10 bani. Iar în instituțiile pentru copiii care au între trei și șapte ani, meniul va fi deja de 21 de lei, cu trei lei mai mult decât s-a stabilit la începutul anului.

34 de lei va costa alimentația zilnică pentru un copil în grădinițele care activează 24 de ore. Cel mai mult, cu peste 13 lei, a crescut prețul meniului pentru grădinițele speciale pentru copiii cu dizabilități, inclusiv cei cu deficiențe mintale, și pentru grupele sanatoriale pentru copiii bolnavi de tuberculoză.

În aceste instituții alimentația zilnică va costa 42 de lei și 70 de bani și, respectiv, 44 de lei și 70 de bani. De asemenea, cu aproximativ trei lei mai mult s-a alocat pentru alimentația elevilor din grupele pregătitoare.

În luna decembrie a anului trecut, Guvernul a alocat suplimentar autorităților locale pentru alimentația copiilor 47 de milioane de lei.

Datele oficiale ale Ministerului Sănătății arată că, din cauza alimentației nesănătoase, fiecare al doilea preșcolar suferă de afecțiuni digestive.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *