22 June 2024
mun. Chișinău

Ministerul Sănătății se ține de cuvânt

Ministerul Sănătății face primii pași pentru a le oferi copiilor din școlile și grădinițele din țară un meniu echilibrat și sănătos. Ministrul Sănătății, Ruxanda Glavan, a semnat un ordin privind crearea unui grup de lucru, care va evalua, în timpul apropiat, alimentația copiilor din instituțiile preșcolare și școlare.

De asemenea, experții ministerului vor efectua mai multe deplasări în raioanele Strășeni, Ialoveni și municipiul Chișinău și vor crea un model de meniu, care să corespundă standardelor. Totodată, reprezentanții ministerului urmează să negocieze cu experții Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) un proiect privind organizarea alimentației și nutriției în școli și grădinițe.

La începutul acestei săptămâni, Ministerul Sănătății a anunțat că un expert al OMS va evalua modul în care sunt alimentați copiii din instituțiile de învățământ din țara noastră. Decizia a fost luată după ce mai mulți părinți din Capitală i s-au plâns ministrului Ruxanda Glavan că în meniul acestora sunt incluși prea des crenvurștii, fapt ce le-ar pune în pericol sănătatea celor mici. Mai multe detalii puteți găsi accesând link-ul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *