22 June 2024
mun. Chișinău

Ministrul Sănătății se implică personal în combaterea corupției din sistemul medical

Ministrul Sănătății, Ruxanda Glavan, a postat astăzi un mesaj pe pagina sa de facebook, în care îi îndeamnă pe oameni să semnaleze toate actele de corupție din sistemul medical. Totodată, ministrul promite să se implice personal în combaterea acestui fenomen.

Sursa: facebook.com

Dragi pacienți, asigurarea medicală vă oferă dreptul să beneficiați de servicii medicale gratuite. Acest drept vă este garantat de lege. De aceea, dacă angajații instituțiilor medicale vă solicită plăți pentru servicii medicale, refuză să vă acorde ajutor medical din cauza neplății taxelor solicitate sau sunteți martorii actelor de corupție în instituțiile medicale, vă rog, nu le tolerați!”, se arată în mesajul ministrului Sănătății, Ruxanda Glavan, postat pe pagina sa de facebook.

De asemenea, demnitarul îi îndeamnă pe oameni să reclame imediat toate ilegalitățile la linia verde a ministerului Sănătății (022)72 10 10 sau la linia anticorupție (022) 26 88 90.

Sursa: facebook.com

Totodată, Ruxanda Glavan le solicită tuturor celor care li s-a cerut bani pentru serviciile medicale să o informeze despre asta pe pagina sa de facebook. Ministrul le promite pacienților că se va implica personal în combaterea abuzurilor din partea angajaților corupți din sistemul de sănătate. „Nu uitați, reclamația pe care o faceți dumneavoastră poate salva vieți. Haideți să declarăm împreună război deschis corupției! Nu vă fie frică să faceți asta. Contez pe susținerea dumneavoastră. Numai împreună vom reuși să combatem fenomenul corupției în instituțiile medicale”, se mai arată în mesajul ministrului Sănătății postat pe pagina sa de pe o rețea de socializare.

La sfârșitul lui martie, ministrul Ruxanda Glavan a efectuat o vizită neanunțată la Policlinica Institutului Oncologic din Chișinău. Asta după ce mai mulți bolnavi de cancer, rude și prieteni ai acestora s-au plâns, pe rețelele de socializare, dar și la linia a verde a ministerului, că sunt nevoiți să stea la cozi interminabile la ușile medicilor, să achite prețuri mari pentru medicamente și servicii  medicale, dar și că trebuie să plătească mită unor doctori.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *