21 April 2024
mun. Chișinău

Minora căzută de la etajul unui bloc are fracturi grave ale oaselor

Minora de 12 ani, care a căzut de la etajul patru al unui bloc din Capitală, are mai multe traumatisme grave ale oaselor. Totuși, medicii dau asigurări că fetița are șanse de recuperare, datorită capacității mari de regenerare a organismului în perioada copilăriei. 

Minora are mai multe fracturi ale oaselor, brațelor și picioarelor. De asemenea, a fost traumatizat osul cotului. Copila a mai suferit contuzie cerebrală și contuzia organelor interne. Investigăm acum ficatul și splina, pentru a exclude eventuale leziuni”, a declarat pentru emedicina.md directorul Spitalului „Valentin Ignatenco”.

Medicii urmează să stabilească metoda de tratament a minorei, după ce vor fi gata toate investigațiile medicale. În cazul acestor traumatisme specialiștii iau în calcul două posibilități de reabilitare: repoziționarea oaselor sau efectuarea intervenției chirurgicale. În orice caz, spun medicii, perioada de restabilire va dura aproximativ jumătate de an. 

Datorită vârstei pe care o are, fetița are mari șanse de recuperare. La copii, capacitatea de regenerare a organismului este mult mai mare decât la adulți.  Dacă va urma un tratament adecvat, atunci nu va exista riscul să rămână cu sechele. Ulterior, pentru reabilitare completă, vor fi necesare realizarea procedurilor de masaj și kinetoterapie”, a explicat pentru emedicina.md medicul ortoped Oleg Bordeian.

Incidentul a avut loc marți seara, în sectorul Râșcani al Capitalei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *