17 June 2024
mun. Chișinău

Mâncarea care ne îmbolnăvește

Tot mai mulți locuitori ai Capitalei se îmbolnăvesc în ultima perioadă de boli diareice acute, provocate de produsele de proastă calitate. Potrivit Centrului de Sănătate Publică din Chișinău, anul trecut ponderea cazurilor de diaree cauzate de alimente a fost de 75 la sută, în creștere cu 25 de procente față de anul 2014.

Cele mai predispuse contaminării sunt salatele, care anul trecut au provocat 40 la sută dintre îmbolnăviri. De asemenea, câte 13 procente din cazuri revin produselor de patiserie și celor din carne. În top mai urmează bucatele preparate din pește, lactatele și ouăle.

În urma verificărilor efectuate, autoritățile Capitalei au distrus anul trecut peste 6700 de kilograme de produse de proastă calitate, cu peste patru tone mai mult decât acum doi ani.

Specialiștii Centrului municipal de Sănătate Publică le recomandă oamenilor să cumpere doar produsele care sunt însoțite de certificatele privind proveniența și calitatea lor, să se asigure că au fost păstrate în frigider și dacă nu au termenul de valabilitate expirat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *