17 June 2024
mun. Chișinău

O tânără din raionul Ialoveni a născut un băiețel în ambulanță

O tânără de 27 de ani din localitatea Răzeni, raionul Ialoveni, a adus pe lume un băiețel perfect sănătos în ambulanță, fiind asistata de medicul de urgență, care anterior a activat în calitate de ginecolog, precum si de felcer.

Totul s-a întâmplat în această dimineață. La ora 6:55, femeia a sunat la Urgență, după ce a început să aibă contracții regulate. Printre medicii de gardă era și  Anton Eșanu, medic cu experiență de muncă de aproape 40 de ani. „Am ajuns în localitate în aproape 10 minute. Femeia intrase deja în travaliu accelerat. I-am măsurat tensiunea și am ieșit în grabă. Am reușit doar să ieșim din sat și femeia a și născut”, ne-a povestit Anton Eșanu.

Copilul, un băiețel de puțin peste trei kilograme, a venit pe lume la ora 7:15, adică la 20 de minute după ce mama lui a chemat ambulanța. Nașterea a decurs fără complicații. La scurt timp, femeia împreună cu pruncul au fost internați la maternitatea din Ialoveni.

Potrivit șefului maternității, Nina Duracov, ambii se simt bine acum, iar după ce vor rămâne câteva zile sub supravegherea medicilor, vor fi externați. „Mama copilului este la a treia naștere, iar totul a decurs atât de repede datorită travaliului accelerat. Atât medicul de pe ambulanță, cât și felcerul au acționat într-un mod cât se poate de profesionist”, a menționat Nina Duracov.

Nu este pentru prima dată, povestește medicul Anton Eșanu, când a fost nevoit să ajute femeile să nască în altă parte decât în sala de operație.De zece ani de când lucrez la Urgența din Ialoveni au existat patru cazuri când am asistat la nașterile în afara spitalului. De două ori s-a întâmplat în ambulanță și de două ori acasă la paciente”, a spus Anton Eșanu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *