17 June 2024
mun. Chișinău

Nereguli depistate în farmaciile din țară

Angajați ai farmaciilor fără studii, prețuri nejustificate ale medicamentelor și păstrarea neconformă a preparatelor medicale. Sunt doar câteva dintre încălcările depistate de reprezentanții Agenției Medicamentului și Dispozitivelor medicale, în urma unor inspecții efectuate în farmaciile din țară.

Potrivit unui comunicat de presă al agenției, în timpul controalelor au fost găsite 46 de încălcări. În mare parte este vorba despre modul de prescriere a rețetelor și de eliberare a medicamentelor, dar și despre păstrarea neconformă a medicamentelor.

Prin urmare, mai mulți angajați ai farmaciilor, care lucrau fără studii în domeniu au fost amendați. Totodată, reprezentanții Agenției Medicamentului au constatat că o farmacie din Capitală aplica un adaos comercial prea mare pentru unele medicamente.

În consecință, a fost întocmit un act de reevaluare a prețurilor. În jumătate dintre cazurile depistate au fost aplicate amenzi, iar în celelalte au fost eliberate prescripții pentru înlăturarea neregulilor.

Luna trecută au fost efectuate 19 controale planificate în farmaciile din Republica Moldova. În total, în perioada ianuarie – martie 2017 urmează să fie verificate 50 de unități farmaceutice.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *