23 July 2024
mun. Chișinău

Noi cazuri de toxiinfecție alimentară după o altă nuntă

perfuzie17 persoane din satul Todirești, raionul Ungheni, au ajuns la spital cu toxiinfecție alimentară, după ce au participat la o nuntă din localitate. Șapte dintre nuntași sunt internați în spitalul raional, iar celelalte primesc tratament la ambulatoriul din sat sau la domiciliu. Numărul bolnavilor ar putea să crească.

11221881_705232239620589_2727324440372859983_n
Foto: IMSP SR Ungheni

Șeful Secției epidemiologia maladiilor transmisibile a Centrului de Sănătate Publică din Ungheni, Sergiu Talmaci, a declarat pentru e-medicina că patru dintre persoanele intoxicate sunt copii. Aceștia au vârste cuprinse între 6 și 11 ani.Pacienții au ajuns la spital cu diaree, vomă, cefalee etc. Medicii din localitate efectuează vizite la domiciliu pentru a vedea care este starea de sănătate a pacienților”.

Sergiu Talmaci ne-a mai spus că nunta a avut loc la Casa de Cultură din satul Todirești. Localul funcționează în lipsa autorizațiilor eliberate de Centrul Național de Sănătate Publică și Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor. În total, la eveniment, au participat 120 de persoane. „Reprezentanții Centrului Național de Sănătate Publică au fost la fața locului, dar nu au mai găsit niciun produs alimentar în bază căruia să fie efectuate analizele de laborator. Totul au mâncat sau au luat alimentele acasă. Cel mai probabil, intoxicația a avut loc din cauza nerespectării regulilor de păstrare a produselor în frigider”, a mai adăugat Șeful Secției epidemiologia maladiilor transmisibile a Centrului de Sănătate Publică din Ungheni, Sergiu Talmaci.

Acum câteva zile, 22 de oameni din raionul Drochia, printre care mirele, patru copii și o femeie gravidă, au fost spitalizați, după ce au participat tot la o nuntă. Potrivit datelor preliminare, cauza otrăvirii ar fi salmonela. Iar luna precedentă au avut loc mai multe cazuri de intoxicații alimentare la Briceni și Căușeni, de pe urma cărora au avut de suferit peste 70 de persoane, printre care 14 copii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *