23 July 2024
mun. Chișinău

Numărul cazurilor de hipotermie, în creștere

Zeci de oameni au fost internați în spitalele de urgență din țară din cauza temperaturilor scăzute din ultimele zile. Cei mai mulți au ajuns pe patul de spital, după ce și-au fracturat sau luxat mâinile și picioarele în urma căzăturilor pe drumurile și trotuarele înzăpezite. De asemenea, este în creștere numărul celor care au făcut hipotermie.

Cele mai multe victime au fost înregistrate în Capitală. În ultimele 24 de ore, la Spitalul de Urgență din Chișinău au ajuns 167 de persoane, dintre care 13 cu mâinile sau picioarele degerate. În aceeași perioadă, la urgența din municipiul Bălți au fost înregistrate 14 adresări legate de vremea deosebit de rece. Patru pacienți au fost internați cu luxații ale mâinilor sau picioarelor, iar un pacient va rămâne în spital, după ce a fost diagnosticat cu hipotermie.

Medicii le recomandă în continuare bătrânilor, copiilor și celor care au boli cronice să rămână acasă în această perioadă. În cazul care plecările sunt inevitabile, specialiștii recomandă să ne îmbrăcăm și să ne echipăm corespunzător gerului de afară.

Vremea rece se va menține în Moldova pe tot parcursul săptămânii viitoare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *