21 May 2024
mun. Chișinău

O altă mamă și-a aruncat copilul la gunoi

O mamă și-a aruncat băiețelul la gunoi, imediat ce l-a născut. Copilul a fost găsit într-un tomberon în seara zilei de 12 mai, în orașul Comrat. Sugarul a suferit hipotermie, însă viața sa este în afara pericolului.

Nou-născutul a fost găsit de locuitorii unui bloc din preajmă, la ora 21:30, care  au reacționat la plânsetul bebelușului. Copilul a fost găsit printre gunoaie, într-o pungă. Martorii spun că mâinile și picioarele micuțului aveau o nuanță roză.

Directoarea spitalului din Comrat, Elena Novac, a declarat pentru e-medicina că:   „Băiețelul a fost internat imediat în secția Reanimare a spitalului pentru că avea hipotermie. Din fericire, copilul și-a revenit și astăzi a fost transferat la maternitate. Este un copil sănătos. Este hrănit cu lapte praf și beneficiază de toate îngrijirile necesare. Are 37 de săptămâni și o greutate de 1,7 kg. Mama a fost deja găsită de polițiști, dar deocamdată nu cunoaștem mai multe detalii. De când lucrez, nu am întâlnit asemenea cazuri. Ne bucurăm mult că bebelușul este bine”.

Din păcate, acest copil nu este singurul abandonat, inclusiv la gunoi. Potrivit Centrului Național de Management în Sănătate, numai anul trecut, 28 de nou-născuți au fost părăsiți de mama lor în maternități și spitale, iar 15 dintre aceștia au fost găsiți în stradă.

Și numărul gravidelor care nasc în afara maternităților este în creștere. 245 de femei au născut în 2016 în alte locuri, cu 45 mai multe față de acum doi ani.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *