14 July 2024
mun. Chișinău

O femeie cu arsuri grave luptă pentru viață

O femeie în vârstă de 60 de ani a suferit arsuri grave, după ce locuința sa a luat foc. Incendiul s-a produs astăzi în orașul Râșcani. Medicii spun că pacienta va fi transferată la Centrul Republican de Leziuni Termice, din cauza stării critice.

Femeia este conștientă și respiră singură. În orice moment, starea ei se poate însă agrava, din cauza rănilor grave. Potrivit medicilor, pacienta are arsuri pe aproximativ 30 la sută din suprafața corpului.

Răni sunt pe față, gât, mâini și piept. Plămânii au fost grav afectați, din cauza fumului inhalat. Nu a fost necesar să o intubăm. După ce starea ei de sănătate se va stabiliza, o vom transporta la Centrul Republican de Leziuni Termice”, a declarat pentru emedicina.md vicedirectorul Spitalului Raional Râșcani Veaceslav Tăbârță.

Potrivit Centrului de Management în Sănătate, aproape 1700 de persoane au suferit arsuri anul trecut, dintre care 400 sunt copii. Pentru reabilitarea unui pacient grav, sunt cheltuite între 80 de mii și 250 de mii de lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *