22 June 2024
mun. Chișinău

O persoană a fost diagnosticată cu rabie

1-botosani-in-alerta-cu-cazuri-de-rabie-in-judetUn bărbat în vârstă de 39 de ani din satul Tănătari, raionul Căușeni a fost diagnosticat cu rabie. Asta după ce acum două luni a fost mușcat de mâna dreaptă de propriul câine. Animalul a murit la două zile după incident. Informația a fost oferită pentru emedicina.md de către reprezentantul Serviciului de presă al Ministerului Sănătății.  

Potrivit sursei citate, victima a cerut ajutorul medicilor numai după ce starea ei de sănătate s-a înrăutățit. Bolnavul a fost adus aseară în stare gravă la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă” din Chișinău și este internat în secția de terapie intensivă. Potrivit medicilor, în acest moment, starea de sănătate a bărbatului este gravă, dar stabilă.

Rabia (turbarea) este o boală cu transmitere de la animale la om prin contactul direct cu saliva infectată, prin mușcături, zgârieturi etc. Maladia afectează creierul și măduva spinării.   

Ultimul caz de rabie a fost înregistrat în țara noastră în 2003, la un copil din Drochia, care a fost mușcat de un jder.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *