14 July 2024
mun. Chișinău

Obiceiurile nocive, sursa intoxicațiilor grave

Otrăvirile cu alcool ocupă și în acest an un loc de frunte în rândul intoxicațiilor acute neprofesionale, înregistrate în Capitală.  

Astfel, potrivit datelor Centrului municipal de Sănătate Publică, pe parcursul primului trimestru al anului curent au fost înregistrate, în total, 174 de cazuri de intoxicații acute neprofesionale, dintre care 26 de cazuri în rândul copiilor, comparativ cu 227 de cazuri, inclusiv 59 de cazuri la copii, înregistrate în aceeași perioadă a anului 2016.

Pe primul loc sunt intoxicațiile cu alcool – 80 de cazuri, inclusiv patru cazuri la copii, otrăvirile cu medicamente – 60 de cazuri, printre care 12 cazuri la copii. Urmează intoxicațiile cu gaze și pesticide cu câte 13 cazuri și cu stupefiante – cinci cazuri, dintre care trei cazuri la copii. 

Deși, la general, numărul cazurilor de intoxicații este în descreștere, în primul trimestru al anului curent au murit patru oameni de pe urma acestora, cu trei mai mulți decât în aceeași perioadă a anului trecut. Trei dintre ei au decedat în urma intoxicațiilor cu alcool și unul – după ce a luat prea multe medicamente.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *