22 June 2024
mun. Chișinău

OMS îndeamnă părinții din Republica Moldova să-şi vaccineze copiii

Republica Moldova este asigurată cu vaccinuri de calitate, aprobate de Organizația Mondială a Sănătății. Ca urmare, părinții pot avea deplină încredere în eficacitatea acestor preparate şi să-şi vaccineze copiii fără teamă. Declarația a fost făcută de directorul regional al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), Zsuzsanna Jakab, după ce a vizitat depozitul de vaccinuri din cadrul Centrului Național de Sănătate Publică.

printesa-3Vaccinurile utilizate în Republica Moldova sunt aprobate de OMS. Aceasta trebuie să fortifice credibilitatea populației față de imunizare. Vaccinurile salvează viețile copiilor şi adulților. Aceasta nu este o simplă afirmație, ci este un fapt dovedit ştiințific. Îndemn cetățenii Republicii Moldova să creadă în cercetările savanților, dar nu în zvonuri. Imunizarea previne invaliditatea şi salvează vieți”, a declarat  Zsuzsanna Jakab.

În acest context, prințesa moştenitoare Mary a Danemarcei a dezvăluit că şi-a vaccinat copiii. Alteța Sa a încurajat părinții din Republica Moldova să-i urmeze exemplul.

Nici nu mi-am pus problema să subminez importanța imunizării. Am încredere în rezultatele ştiințifice, obținute în acest domeniu, de către savanți. Consider că orice copil are dreptul să fie vaccinat. Este cea mai simplă şi sigură modalitate de a-l proteja împotriva maladiilor care îi pot pune în pericol viața”, a precizat principesa.

Reprezentanții OMS au apreciat condițiile în care sunt păstrate şi transportate vaccinurile către instituțiile medicale.

printesa-5Avem spații frigorifice sigure. Temperatura necesară poate fi menținută chiar şi în lipsa energiei electrice.  În aceste condiții putem să asigurăm calitatea vaccinurilor”,  a explicat ministrul Sănătății, Ruxanda Glavan.

Ministrul Sănătății i-a mulțumit OMS pentru cele 150 de mii de doze de vaccinuri antigripale oferite gratuit în 2015. Totodată, oficialul a anunțat că 200 de mii de doze, pentru combaterea infecțiilor gripale, a primit țara noastră şi în acest an, din partea organizației. Preparatele vor ajunge în Republica Moldova la sfârşitul lunii noiembrie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *