21 April 2024
mun. Chișinău

Plante miraculoase care te fac frumoasă

Frumusețea este, de cele mai multe ori, o carte de vizită în lumea modernă. Cea naturală rămâne însă pe primul loc pe lista preferințelor a milioane de oameni. Multe femei apelează la bisturiu sau la tehnici artificiale de înfrumusețare. Însă, deseori, acestea știrbesc din frumusețea și feminitatea acestora. Totodată femeile dau o groază de bani pe cosmetice scumpe și, uneori, inutile, fără să știe că secretul frumuseții s-ar putea ascunde chiar în grădina lor. Sunt o mulțime de flori, care au proprietăți miraculoase asupra tenului și părului. Mai jos vă prezentăm câteva dintre ele:

GĂLBENELELE. Cunoscute și sub denumirea de calendula, această plantă are efecte uimitoare asupra pielii. Este folosită în diferite creme, pentru proprietățile sale antiinflamatorii și antibacteriene, fiind foarte bună pentru vindecarea rănilor. De asemenea, este un remediu împotriva pielii uscate, pentru că hrănește și catifelează. Are și efect antirid și poate fi folosită drept tratament împotriva arsurilor solare.

MUŞEŢELUL. Este o plantă folosită pe larg în industria cosmeticelor, pentru proprietățile sale cicatrizante, emoliente și antiinflamatoare. O infuzie de mușețel poate ajuta la accentuarea culorii părului blond, căruia îi oferă rezistență, strălucire și vitalitate. De asemenea, poate fi un remediu împotriva cearcănelor și pentru catifelarea pielii.

HIBISCUSUL. Pulberea de petale de hibiscus este un balsam excelent pentru părul uscat și deteriorat, căruia îi poate reda vitalitatea. La fel, este bună pentru hidratarea pielii. Are efecte împotriva îmbătrânirii tenului, pentru că ajută la reînnoirea celulelor, reduce și previne ridurile.

LEVĂNŢICA. Această floare, cu o aromă îmbietoare, este cunoscută și ca lavanda. Este folosită, în special, în prepararea loțiunilor demachiante. Are efecte antiseptice, antiinflamatoare și cicatrizante. Este recomandată, în mare parte, persoanelor care au tenul gras. Studiile recente au demonstrat că previne căderea părului.

FLOAREA-SOARELUI. Mulți dintre noi utilizează uleiul de floarea-soarelui doar în alimentație. Acesta este însă benefic în cosmetice, pentru că, fiind bogat în vitamina E, este unul dintre soluțiile pentru îngrijirea tenului cu probleme.

TRANDAFIRUL. O altă plantă-minune, care conține un ulei bun pentru toate tipurile de ten. Are un puternic efect de hrănire și protecție a pielii, îi conferă rezistență și are proprietăți antirid. Mai mult, petalele de trandafir conțin o mulțime de vitamine.

Sursa: farbotanicals.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *