21 May 2024
mun. Chișinău

Posturi vacante în sistemul medical

Fiecare al cincilea loc vacant de muncă din țară, destinat persoanelor cu studii superioare și medii, sunt în sistemul medical. Așadar, datele Agenției Naționale de Ocupare a Forței de Muncă arată că, potrivit situației din luna iunie, în domeniul sănătății erau disponibile 529 de locuri vacante. Peste 40 la sută dintre acestea pot fi ocupate de asistenți medicali. Spitalele mai au nevoie și de peste 120 de medici specialiști.

Pentru farmaciști sunt libere 30 de locuri, pentru medici de familie – 18, iar câte 12 posturi vacante sunt disponibile pentru moașe și felceri laboranți.

Datele ANOFM arată că, în total, în țară sunt peste 11 mii de locuri vacante de muncă. Cele mai multe, 3725, sunt în Chișinău, urmat de Bălți, raioanele Florești, Cahul și Orhei. Iar cele mai puține locuri vacante, sub 50, au fost înregistrate în raioanele Glodeni și Drochia.

Aproximativ 2700 de locuri, adică 24 la sută din numărul total de locuri libere, sunt disponibile pentru persoanele cu studii superioare și medii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *