23 July 2024
mun. Chișinău

Record de Ziua Mondială a Donatorului de Sânge: peste două mii de donatori

2400 de oameni au donat sânge în data de 14 iunie, cu ocazia Zilei Mondiale a Donatorului de Sânge. În premieră, datorită numărului mare de donatori, programul de colectare a sângelui a fost extins cu trei ore, mai exact până la ora 18:00.

În total au fost amenajate 26 de puncte de colectare a sângelui, la Chișinău, Bălți și Cahul.

Cele mai multe donări au fost efectuate în Capitală – 55 la sută, urmat de municipiul Bălți cu 30 la sută dintre donatori și orașul Cahul cu 15 la sută. Printre persoanele care au făcut acest gest nobil se numără tineri, persoane publice, militari, polițiști și lucrători medicali.

În anii precedenți, de Ziua Mondială a Donatorului de Sânge, erau efectuate 1800 de donări.

Reprezentanții Centrului Național de Transfuzie a Sângelui le mulțumește tuturor donatorilor pentru gestul mărinimos de caritate, încredere, susținere, implicare și pentru faptul că au înțeles că sângele este un dar din inimă  care salvează vieți

Mulțumiri le sunt aduse și partenerilor care au susținut campania națională de donare de sânge voluntară, care s-a desfășurat în perioada 1-14 iunie.

Anual, în Republica Moldova sunt efectuate aproximativ 80 de mii de donări de sânge. Această cantitate ajunge pentru 130 de mii de pacienți.

E-medicina reamintește faptul că numărul donatorilor de sânge voluntari s-a majorat de trei ori, față de anul 2007.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *