23 July 2024
mun. Chișinău

Reorganizări în structurile de control ale statului

Instituțiile de mediu din țară și companiile private din domeniul ecologiei vor deveni mult mai funcționale. Inspectoratul Ecologic de Stat și Serviciul Piscicol urmează să fie reorganizate într-o singură instituție – Inspectoratul pentru Protecția Mediului. Fuzionarea va avea loc în urma creării, la sfârșitul anului trecut, a unui nou sistem instituțional de control, anunțat de Guvernul Filip.

În acest mod, executivul urmărește reducerea constantă a presiunii asupra mediului de afaceri și diminuarea poverii asupra agenților economici în timpul obținerii documentelor necesare pentru activitate. În cadrul aceluiași proces, vor fi supuse reorganizării și un grup de instituții din domeniul siguranței industriale, construcțiilor și urbanismului.

Așadar, atribuțiile Inspectoratului pentru Supravegherea Obiectelor Industriale Periculoase, Inspecției de Stat în Construcții și Inspectoratului pentru Supravegherea Geodezică vor reveni Agenției pentru Supravegherea Tehnică.

În urma acestor reorganizări, care vor dura două luni, vor fi făcute și economii considerabile la bugetul de stat, fără a reduce din numărul angajaților din aceste structuri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *