17 June 2024
mun. Chișinău

Sănătatea din miezul nucilor verzi

nuciÎn copilărie, o vară la bunici se asocia în mod obligatoriu și cu nucile verzi. Cu riscul de a ne răni, luam cuțitul de bucătărie și le desfăceam cu nerăbdare, pentru a savura miezul ușor dulce. Aveam mâinile colorate până în primele zile de școală, dar asta nu era un impediment de a ne bucura din plin de beneficiile nebănuite ale acestor fructe sezoniere. Nucile verzi sunt foarte bune pentru sănătate și nu îngrașă, pentru că sunt mai sărace în calorii și grăsimi decât cele coapte.

Miezul format al nucilor verzi este bogat în antioxidanți, care neutralizează radicalii liberi, contribuind astfel la prevenirea distrugerii celulelor și protejând organismul de cancer. De asemenea, nucile sunt bune pentru reglarea tensiunii arteriale, ceea ce menține inima sănătoasă. Nucile verzi ne feresc de apariția unui accident vascular cerebral și reduc nivelul colesterolului în sânge.

De asemenea, miezul este bogat în vitaminele A și E, necesare pentru o piele luminoasă, un păr strălucitor și pentru unghii sănătoase. Astfel, consumul de nuci verzi vă va ajuta să mențineți tinerețea și frumusețea.

greenwalnutsCercetările recente au mai demonstrat că nucile verzi sunt eficiente și pentru sistemul nervos. Conținutul ridicat de magneziu le face bune pentru creier, la fel ca și complexul de vitamine B. Substanțele active din componența nucilor verzi te scapă și de durerile de cap. Aceste fructe mai pot să și te binedispună, pentru că au capacitatea de a genera producerea de serotonină. Sunt bune și pentru detoxificare și întăresc oasele.

Unele dintre beneficiile cele mai importante ale nucilor verzi sunt ascunse în coajă, care de multe ori este aruncată. Conținutul ridicat de iod, care ne face mâinile negre atunci când le curățăm, este foarte bun antiinflamator și antiseptic. O infuzie din aceste coji verzi te poate ajuta atunci când ai probleme cu stomacul. De asemenea, cojile de nuci conțin substanțe active cu proprietăți antifungice și antibacteriene. Sunt bune și pentru ficat, stimulează tiroida și au efecte cicatrizante.

green-walnuts-2Spre exemplu, oamenii care luptă cu depunerile de săruri, care au chisturi sau tromboze, pot consuma următorul amestec din coji de nucă. Acesta se prepară din coaja uscată a vreo 20 de nuci, care se fărâmițează bine și peste care se adaugă jumătate de litru de spirt. Totul trebuie să stea la întuneric două luni, după care se consumă câte o linguriță în fiecare zi, pe stomacul gol. Amestecul este bun și pentru cei care au dureri de stomac, tensiune arterială ridicată, diabet sau probleme cu glanda tiroidă. Iar pentru cei care tușesc este indicat ceaiul din coji de nucă. Acestea se adaugă în apă și se țin până dau în clocot. Ceaiul se bea călduț sau rece. Pentru a beneficia de proprietățile acestor fructe mai mult timp, preparați o dulceață din nuci verzi, după rețeta aflată de la bunica.

Sursa:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *