17 June 2024
mun. Chișinău

Toalete vechi și acoperișuri sparte – tabloul dezolant al grădinițelor și școlilor din Capitală

Grupe suprasolicitate, toalete vechi, și cantine dărăpănate. Asta au găsit reprezentanții Centrului municipal de Sănătate Publică, care, împreună cu specialiștii Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, au inspectat recent grădinițele și școlile din Capitală.

Astfel, în urma controalelor, cele mai multe nereguli au fost constatate în instituțiile preșcolare. În 24 de grădinițe grupele sunt supraaglomerate, iar în 24 de instituții blocurile sanitare, cantinele, pavilioanele și sălile de grupă au nevoie urgentă de reparație capitală. De asemenea, mai multe instituții au un număr insuficient de bucătari și medici, iar 12 grădinițe au acoperișurile deteriorate.

Nereguli au fost depistate și în școli. În 28 de instituții lipsesc dozatoare pentru săpun lichid, uscătoare electrice în toalete și șervețele de hârtie. De asemenea, specialiștii au constatat că, în mai multe instituții preuniversitare, sălile de clasă sunt supraaglomerate, acoperișurile sunt sparte, iar rețelele de apeduct și canalizare necesită reparație.

Pentru înlăturarea neregulilor, specialiștii au emis prescripții și au aplicat amenzi. În total, au fost supuse verificărilor 65 de grădinițe și 39 de școli din Capitală.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *