21 April 2024
mun. Chișinău

Trucuri pentru un machiaj de vară rezistent

IndianSunsetHeaderVremea toridă ne dă mari bătăi de cap. Ieșitul din casă devine o probă de rezistență, mai ales când suntem nevoite să ne deplasăm cu transportul public. Orice femeie își dorește să arate bine, oriunde ar merge, motiv pentru care apelează la machiaj. Căldura dizolvă însă texturile fardurilor, mai ales dacă acestea nu sunt aplicate cum trebuie. Ca să nu vă pomeniți în situații jenante, când creionul de ochi se întinde, iar fondul de ten și rimelul curg, trebuie să respectați câteva sfaturi utile pentru un machiaj rezistent pe timp de caniculă.

Nu aplica machiajul imediat după ce ai făcut baie. Așteaptă cel puțin 10 minute după ce ai făcut duș, după care începe să te machiezi. Atunci când ieși din baie, pielea este caldă, porii – dilatați și absorb toate ingredientele mult mai rapid. Dacă te grăbești, clătește fața de câteva ori cu apă rece, înainte de a aplica machiajul.

Folosește o bază de machiaj. Primerul este un produs relativ nou pe piață, care pregătește tenul pentru aplicarea fardurilor și face ca acestea să fie mai rezistente. Acesta este obligatoriu în special în zilele de vară. Primerul este util persoanelor cu ten gras sau mixt pentru că absoarbe excesul de sebum, dar și pentru cele cu ten uscat, deoarece oferă un plus de hidratare. Produsul se aplică în cantități mici, după crema hidratantă și înainte de fondul de ten.

Closeup portrait of a woman applying dry cosmetic tonal foundation on the face using makeup brush.

Optează pentru un fond de ten cu silicon.  Alege un fond de ten care conține silicon, pentru că acesta îi va oferi pielii tale un aspect ușor mat și va reține apa, fapt ce împiedică transpirația abundentă. Renunță la fondul de ten care conține uleiuri, pentru că, pe timp de caniculă, curge.

Renunță la pudră. Pudra îți va crea un look palid și îți va scoate în evidență defectele și ridurile. Mai mult, din cauza transpirației, pudra poate curge. Totuși, dacă vrei să te asiguri că machiajul este bine fixat, iar pudra ți se pare indispensabilă în acest sens, atunci optează pentru una translucidă, pe care o aplici, în cantități mici, cu ajutorul unei perii mari. Folosește șervețele care absorb excesul de sebum, fără să-ți strice machiajul.

Alege farduri cremă. Fardurile pudră nu sunt foarte bune atunci când transpiri, în schimb, cele cremoase, îți vor păstra look-ul fresh o perioadă mai mare. Textură acestora oferă rezistență la apă și la căldură. Totodată, pentru un machiaj de zi alege culori pastelate, calde și renunță la cele închise.

Rimel rezistent la apă. Acest produs te va salva de urmele negre pe pleoape sau sub ochi și nu se va întinde nici măcar atunci când vei merge la piscină.

maxresdefault (1)Alege ruj de buze mat. Chiar dacă luciul de buze pare o soluție mai simplă, totuși, vara se recomandă folosirea rujului mat. Acesta este mai rezistent. Dacă nu ai un ruj mat, îl poți folosi pe cel cu luciu și aplici cu pensula pe buze puțină pudră.

Pune-ți în geantă un spray cu apă termală. Apa termală este foarte utilă pe timp de vară. Aceasta te răcorește și îți fixează machiajul, care va rezista mai mult.

Hidratează-te! Nu uita să bei cât mai multă apă, pentru că așa vei asigura o hidratare corespunzătoare pielii tale și îți vei păstra un aspect fresh întreaga zi.

Sursa: annmariegianni.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *