17 June 2024
mun. Chișinău

Un copil de cinci ani a murit, după ce a băut substanțe toxice

Neglijența părinților a mai răpit o viață. Un copil de cinci ani din raionul Cahul a murit, după ce a băut dintr-o sticlă cu erbicid, lăsată la întâmplare în mașina în care se afla. Tragedia s-a produs sâmbătă, la locul de muncă al unuia dintre părinți. 

Potrivit polițiștilor din Cahul, băiețelul a fost lăsat singur în mașină, în timp ce părinții se aflau prin preajmă. Înainte de asta, tatăl copilului cumpărase un recipient cu erbicide pentru îngrijirea plantelor, pe care îl lăsase în automobil.

Din curiozitate, copilul a gustat din amestecul toxic. El a fost internat de urgență la Spitalul din Cahul. Din păcate, eforturile medicilor au fost zadarnice, iar copilul nu a mai putut fi salvat. Cauzele producerii tragediei vor fi investigate de reprezentanții Inspectoratului de Poliție Cahul.

Nu este pentru prima dată, în ultima perioadă, când din cauza lipsei vigilenței părinților au de suferit copii. La începutul verii, un băiețel de trei ani și jumătate din raionul Sângerei, s-a intoxicat cu insecticid. Din spusele medicului, copilul a fost lăsat fără supraveghere, de unul singur în cameră. Mama băiețelului era ocupată în bucătărie. Când a revenit, l-a găsit pe copil cu o fiolă de fosfor organic în gură. Din fericire, în acest caz copilul a reușit să supraviețuiască.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *