17 June 2024
mun. Chișinău

Un medic, la un pas de moarte după ce a fost atacat de soțul unei foste paciente

Un caz șocant s-a produs în această dimineață la Institutul Oncologic din Capitală. Un medic a fost la un pas de moarte, după ce soțul unei foste paciente a atacat-o cu un dispozitiv cu electroșoc, după care a încercat să o stranguleze. Tentativa de omor a avut loc în momentul în care medicul ieșea din mașina pe care tocmai o parcase pe teritoriul instituției. Informațiile au fost confirmate pentru e-medicina de conducerea Institutului Oncologic. 

Potrivit lor, norocul medicului a fost că prin preajmă era mai multă lume, care a intervenit și l-a salvat din ghearele atacatorului. Bărbatul a fost preluat ulterior de forțele de ordine, iar acum este audiat. Potrivit poliției, bărbatul a recurs la acest gest, fiind nemulțumit ca soția lui a rămas fără un sân, după ce, acum patru ani, a fost tratată cu succes de cancer mamar.  

stepa
Foto: Sergiu Stepa

Potrivit vicedirectorului medical al Institutului Oncologic, Sergiu Stepa, atacul din această dimineață a fost încă un semnal că medicii nu sunt suficient de protejați la locul de muncă, iar numărul cazurilor când viața doctorilor este pusă în pericol a crescut în ultima vreme. „Întreg colectivul medical este indignat, iar medicii se tem pentru viața lor. Vom transmite o adresare către Guvern și Parlament, pentru a solicita o protecție mai mare pentru medicii noștri”, a declarat pentru e-medicina vicedirectorul medical al Institutului Oncologic, Sergiu Stepa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *