17 June 2024
mun. Chișinău

Șase medici moldoveni au fost răniți în urma unui accident în Delta Dunării

salvare_in_delta_dunarii_ambarcatiuni_evz_465x390_31778400

Șase medici din Republica Moldova au fost răniți joi seară, în Delta Dunării, după ce ambarcațiunea cu care se deplasau s-a ciocnit cu o barcă. Unul dintre aceștia este în stare gravă, dar stabilă și urmează să fie transferat la Chișinău, pe parcursul zilei de astăzi, cu un elicopter de la Galați. Informația a fost confirmată pentru e-medicina de viceministrul Sănătății, Oleg Creciun.

Potrivit viceministrului, medicul care a avut de suferit cel mai mult de pe urma accidentului s-a ales cu traumatisme cranio-cerebrale. Pacientul a fost internat la un spital din Constanța. Iar ceilalți au fost transportați la Spitalul Județean de Urgență din Tulcea. ”Starea de sănătate a celorlalți medici se îmbunătățește și urmează să ajungă acasă pe cont propriu”, a adăugat viceministrul Oleg Creciun.

Poliția din România a deschis un dosar penal în acest caz pentru vătămare corporală din culpă.

UPDATE: Medicii din România pregătesc în aceste momente transferul la Chișinău a pacientului grav rănit ieri în accidentul naval din Delta Dunării. Iar cea mai bună echipă de medici de la Spitalul Clinic Republican este în așteptarea bolnavului și este pregătită să-i acorde toată asistența medicală necesară.

Ceilalți cetățeni moldoveni implicați în accidentul din Delta Dunării sunt în afara oricărui pericol.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *