14 April 2024
mun. Chișinău

Un nou pas spre ieftinirea medicamentelor

Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale a înregistrat, în martie 2017, prețurile de producător pentru 390 de tipuri de medicamente. În monedă națională, costurile sunt, în medie, cu 3,8% mai mici comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

Printre preparatele care s-ar putea ieftini în farmacii se numără antimicoticele sistemice, antibacteriene de uz sistemic, antipsihotice, analgezice, antibiotice, dar și medicamentele pentru tratarea maladiilor cardiace.

De asemenea, AMDM a autorizat importul a peste 350 de produse farmaceutice și a 26 de dispozitive medicale. Totodată, Comisia pentru importul produselor farmaceutice neînregistrate, vitale sistemului sănătății, a eliberat autorizațiile de import pentru 64 de denumiri de preparate.

În martie, Comisia Medicamentului din cadrul AMDM a avizat pozitiv 79 de produse, cu 34 produse mai mult decât în martie 2016. 50 dintre aceste medicamente sunt de origine europeană, celelalte fiind produse în țările CSI sau din Republica Moldova.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *