23 July 2024
mun. Chișinău

Urgența din Cimișlia, mutată într-un sediu nou și modern

Pacienții din Cimișlia vor avea condiții mai bune de tratament, după ce Serviciul de urgență din localitate a fost mutat într-un sediu nou, construit de la zero, conform tuturor standardelor europene. Până în prezent, echipajele de urgență din oraș nu aveau un sediu propriu, pacienții fiind tratați într-o secție amenajată în cadrul Spitalului raional.

Noul edificiu a fost complet mobilat și dotat cu echipamentele medicale necesare. În cadrul substației activează doi medici, 14 felceri și opt șoferi. Lucrările de construcție au început în martie 2015. Consiliul Raional a alocat teren, iar Ministerul Sănătății a investit în jur de 13 milioane de lei pentru construcția și dotarea edificiului.

La evenimentul de deschidere a participat și ministrul Sănătății, Ruxanda Glavan, care a specificat că dezvoltarea serviciului de urgență este o prioritate pentru Ministerul Sănătății.

Fiind un serviciu strategic pentru sistemul de sănătate, vom depune toate eforturile pentru a interveni în câteva componente importante: resursele umane, condițiile de muncă pentru angajați și ambulanțe, care să corespundă standardelor internaționale. Astăzi am atins un obiectiv și mă bucur că ne-a reușit să construim de la zero acest edificiu modern și dotat cu tot ce este necesar, pentru ca medicii din cadrul serviciului de urgență să poată salva cât mai multe vieți”, a declarat ministrul Sănătății, Ruxanda Glavan, citată într-un comunicat de presă al ministerului.

În raionul Cimișlia mai activează două Puncte de Asistență Medicală Urgentă, în satele Mihailovca și Gura Galbenei. În total, în raion, activează patru echipaje de urgență, care acordă asistență medicală 24 din 24 de ore, pentru aproximativ 57 mii de locuitori.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *