21 April 2024
mun. Chișinău

Vrei să-ți lumineze întregul chip? Fă-ți transplant de sprâncene (P)

IMG_3722Forma sprâncenelor joacă un rol foarte important în imaginea ta. Sprâncenele îți definesc fața și îți pun în valoare trăsăturile. Ele îți pot schimba radical forma feței, corectând-o dacă este prea lungă, lată sau prea mare. Dacă vrei să pui mai mult accent pe ochi și să-ți lumineze întregul chip, pornește de la sprâncene.

Mulți oameni apelează la procedurile de modelare a sprâncenelor, ca urmare a diferitor traumatisme, arsuri, afecțiuni ale pielii, ale glandei tiroide, epilării frecvente, pensatului, moștenirii genetice, înaintarea în vârstă etc. Totodată, multe femei, nemulțumite de felul în care arată sprâncenele, recurg la diverse metode pentru conturarea acestora, cum ar fi creionul și machiajul pentru sprâncene, tatuajul și medicamentele, dar niciuna dintre acestea nu oferă rezultate uimitoare.

IMG_3741Cel mai dorit trend rămâne a fi cel de a avea sprâncene cât mai pline, cu un aspect firesc, natural, care să se potrivească exact formei feței. Soluția cea mai potrivită este transplantul de sprâncene. Această procedură se bucură, în ultima vreme, de tot mai multă popularitate și este efectuată inclusiv la Clinica Medicalpark (Cosmedica) din Istanbul, Turcia, care are reprezentanță și în Republica Moldova. Centrul de deservire vă oferă servicii medicale din momentul adresării pacientului și până la plecarea acestuia din țară. Medicalpark prestează, de mai bine de douăzeci de ani, servicii medicale la cel mai înalt nivel și este lider în domeniul sănătății din Turcia. Pentru mai multe detalii, puteți apela la numerele de telefon: 068444484 și +90 530 683 89 50.

Ce este transplantul de sprâncene?

Transplantul de sprâncene se bazează pe același principiu ca și transplantul de păr. Zona donatoare este cea a cefei, deoarece este mai puțin predispusă la albire.

În ce constă procedura?

Înainte de transplant, se trasează forma sprâncenei, în funcție de dorințele pacientului. Apoi, cu ajutorul unor instrumente speciale, se extrag firele de păr din spatele scalpului și sunt implantate, cu tot cu foliculi, în direcția normală de creștere a sprâncenelor. Ulterior, foliculii vor produce fire noi. Transplantul de sprâncene durează trei ore.

Transplantul de sprâncene presupune respectarea unor reguli

Cu două zile înainte de această procedură, pacientul nu trebuie să fumeze și să consume alcool. Iar cu două săptămâni înainte îi este interzis să ia antibiotice. Odată ajuns la clinică, pacientul este pregătit pentru efectuarea analizelor de sânge, îi este examinată starea de sănătate, i se măsoară tensiunea arterială și nivelul de glicemie în sânge.

Este o procedură dureroasă?

Evident, apare întrebarea dacă această procedură doare. Ei bine, aflați că nu este deloc dureroasă. Anestezia locală este aplicată înainte de operație, pe porțiunea afectată, cu ajutorul unui spray rece sau a unui unguent, care elimină durerea. Tatuarea sprâncenelor, de pildă, este mai dureroasă decât această operație.

Cât durează perioada de recuperare?

Nici recuperarea nu este grea. În prima zi după transplant, zona sprâncenelor trebuie protejată cu atenție și trebuie evitat contactul cu apa. Pacientul poate face duș la o zi după operație. Acesta este cazat la un hotel din Istanbul, pentru două nopți.

Cât costă?

Costul unei astfel de proceduri este de 1000 de euro.

Când apar rezultatele?

Rezultatele încep să apară între două și șase luni de la efectuarea procedurii. Totul depinde de anatomia persoanei. Foliculii de păr implantați vor produce fire noi, sănătoase, care nu vor mai cădea ca altădată. Sprâncenele transplantate cresc în primul an mai repede comparativ cu cele naturale, după care se adaptează ritmului normal de creștere. După transplantul de păr, sprâncenele tale îți vor oferi un look natural și aproape nimeni nu-și va da seama că ai suferit o astfel de intervenție.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *