17 June 2024
mun. Chișinău

Angajatele dispeceratului 903 au primit flori cu ocazia zilei de 8 Martie

Surpriză pentru angajatele dispeceratului 903 din cadrul Substației Asistență Medicală Urgentă Centru. Ministrul Sănătății, Ruxanda Glavan, le-a oferit flori, cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii și le-a mulțumit pentru devotamentul față de bolnavi.  

Angajatele dispeceratului 903 au fost apreciate pentru efortul depus în procesul de coordonare a asistenței medicale de urgență, acordată populației din municipiul Chișinău.

Intermedierea comunicării între pacient și echipele de urgență este o muncă foarte grea. Aceasta solicită efort, răbdare și energie. Regret enorm faptul că unii solicitanți ai serviciului de urgență sunt agresivi, vă bruschează și refuză să coopereze, fapt care pune în pericol buna desfășurare a misiunii de salvare. Vă mulțumesc din suflet pentru sacrificiul Dumneavoastră, pentru că reușiți să depășiți situațiile de conflict și să coordonați eficient procesul de acordare a asistenței medicale de urgență. Să fiți sănătoase, fericite, iubite și apreciate”, a declarat Ruxanda Glavan.

Vizita inopinată a Ruxandei Glavan le-a emoționat pe angajatele dispeceratului 903 din municipiul Chișinău. Femeile i-au mulțumit oficialului pentru flori și apreciere.

Sunteți primul ministru care vine să ne aducă flori și să ne ureze la mulți ani. Vă mulțumim pentru acest gest frumos, pentru aceste flori minunate. Este o bucurie pentru noi să fim apreciate, asta ne încurajează. Lucrăm în condiții de stres, suntem umilite de pacienți sau rudele acestora. Plecăm acasă după 24 de ore de muncă, demoralizate”, a menționat Maria Șamotailo, medicul coordonator din cadrul dispeceratului 903 al Substației Asistență Medicală Urgentă Centru.

În acest context, vicedirectorul Centrului Național de Asistență Medicală Prespitalicească a spus că angajatele dispeceratului 903, din cadrul Substației Asistență Medicală Urgentă Centru, își fac meseria cu responsabilitate și devotament. Aceste calități asigură o bună desfășurare a procesului de acordare a ajutorului medical de urgență în municipiul Chișinău.

Reușesc să coordoneze eficient echipele medicilor de urgență, chiar și atunci când solicitanții nu sunt cooperanți. De efortul pe care îl depun aceste femei depinde calitatea asistenței medicale de urgență. Pentru că în baza informației colectate stabilim tipul de ambulanță și componența echipei medicale care se va deplasa la pacient. Această decizie este vitală pentru sănătatea și viața unei persoane, care necesită ajutor medical”, a precizat vicedirectorul Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească, Ion Midrigan.

În cadrul dispeceratului 903 al Substației Asistență Medicală Urgentă Centru activează 17 femei. În decurs de 24 de ore, sunt recepționate peste 800 de apeluri.  Numărul solicitărilor se dublează iarna, când sunt înregistrate temperaturi negative, precum și în perioada caniculei.

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *