22 June 2024
mun. Chișinău

Bărbatul diagnosticat cu rabie a murit

Bărbatul diagnostigat cu rabie nu a putut fi salvat. Pacientul a murit în seara de luni la Spitalul de Boli Infecţioase „Toma Ciorbă”. Informaţia a fost confirmată pentru e-medicina de către Vasile Arapu, vicedirectorul Spitalului de Boli Infecţioase „Toma Ciorbă”.

Potrivit lui Vasile Arapu, medicii au făcut tot posibilul să-i salveze viaţa. Profesorul a precizat că pacientul ar fi avut şanse să supravieţiuiască, dacă solicita ajutorul medicilor după ce a fost muşcat de câine.

Tratament împotriva rabiei nu există. Pacienţii care se adresează imediat la medic urmează tratament antirabic. Singurul mijloc de a preveni maladia este vaccinarea”, a declarat pentru emedicina.md Vasile Arapu.

Bărbatul în vârstă de 39 de ani a fost muşcat de propriul câine acum două luni. El a apelat la medici abia săptămâna trecută, când starea de sănătate s-a agravat.

Rabia este o boală infecţioasă acută provocată de virusul rabic, transmis de la animale la om prin muşcătură. Maladia afectează iremediabil creierul şi măduva spinării.

 Aproape 70 de mii de oameni mor anual în lume din cauza infecţiei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *