23 July 2024
mun. Chișinău

Intoxicație alimentară la Anenii Noi

scule28 de persoane au fost spitalizate cu intoxicație alimentară, după ce au participat la o nuntă. Petrecerea a avut loc în data de 2 septembrie, în satul Gura Bâcului din raionul Anenii Noi. Informația a fost confirmată pentru emedicina.md de către șeful Centrului de Sănătate Publică din Anenii Noi.

Bolnavii au fost spitalizați în seara zilei de 4 septembrie. 13 pacienți au fost internați la Spitalul Raional din Anenii Noi iar doi – la Spitalul de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă” din Capitală. Bolnavii au fost diagnosticați cu gastroenterită acută.

Pacienții au între 20 și 60 de ani. Starea bolnavilor este de gravitate medie. Au fost spitalizați cu febră și dureri abdominale. Urmează tratamente și se vor face bine în curând. Risc pentru sănătatea și viața lor nu există”, a declarat pentru emedicina.md medicul infecționist al Spitalului Raional din Anenii-Noi.

La Spitalul de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă” din Capitală au fost internați doi pacienți. Starea lor este, de asemenea, de gravitate medie.

În total, la nuntă au participat 160 de persoane. Deocamdată, alți invitați nu au apelat la ajutorul medicilor. Cazul este investigat de Centrul de Sănătate Publică din raionul Anenii Noi.

Nunta a avut loc în sala de festivități a unei întreprinderi din satul Gura Bâcului. În încăpere sunt condiții pentru organizarea ceremoniilor, iar toți lucrătorii au fost examinați de medici înainte de angajare. Am prelevat probe din bucatele rămase. Rezultatele intoxicației alimentare le vom afla pe parcursul acestei săptămâni”, a explicat pentru emedicina.mdAlexandru Coteață, șeful Centrului de Sănătate Publică din raionul Anenii Noi.

Peste 1170 de persoane au făcut intoxicații alimentare de la începutul anului, potrivit datelor Centrului Național de Sănătate Publică.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *