17 June 2024
mun. Chișinău

Tentativa de sinucidere: O adolescentă s-a aruncat de la etaj

O adolescentă în vârstă de 17 ani din Autonomia Găgăuză s-a aruncat vinerea trecută de la etajul cinci al unui bloc. Fata a scăpat însă cu viață și a fost transportată, în stare gravă, la Institutul Mamei și Copilului cu o ambulanță AVIASAN. Informația a fost oferită pentru emedicina.md de către șefa Clinicii de chirurgie pediatrică „Natalia Gheorghiu”, academicianul Eva Gudumac, în grijă căreia se află acum pacienta.

Potrivit medicilor, fata a recurs la acest gest necugetat după o ceartă cu niște rude. Mai multe detalii se vor putea afla după ce tânăra își va reveni. Părinții adolescentei muncesc în Germania și, la aflarea acestei vești triste, au decis să revină acasă.

Doctorii au mai spus că tânăra a ajuns la spital cu plămânul drept perforat și a fost suspusă unei intervenții chirurgicale minim-invazive. De asemenea, pacienta are o fractură la vertebra lombară. În prezent, starea de sănătate a acesteia este gravă, dar stabilă.

Adolescenta va fi transferată sâmbătă la Spitalul Clinic Republican acolo unde, luni, i se va face o operație complexă asupra coloanei vertebrale.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *