17 June 2024
mun. Chișinău

Chirurgii bătăuși de la Orhei au fost sancționați disciplinar

Medicii care s-au bătut în sala de operație la Spitalul Raional Orhei au fost mustrați.  În același timp, vicedirectorul instituției medicale a fost avertizat, pentru că nu a supravegheat eficent activitatea secției de chirurgie.  Sancțiunile disciplinare au fost aplicate de administrația spitalului.

Potrivit Ministerului Sănătății, în cadrul anchetei desfășurate de conducerea Spitalului raional Orhei s-a stabilit că medicul Valeriu Slutu a efectuat o intervenţie chirurgicală în afara programului și fără acordul şefului secţiei de chirurgie sau administrație. În asemenea mod, chirurgul a încălcat prevederile Regulamentului intern al instituției medicale.

În același timp, Valeriu Slutu nu a respectat Protocolul de funcţionare a Blocului Operator. Documentul obligă șeful Secției de Chirurgie să fie responsabil de buna desfășurare a activității chirurgicale.

Totodată, comisia care a investigat incidentul a constatat că șeful Secției de Chirurgie Ivan Şiman a încălcat normele deontologice, deoarece l-a agresat pe colegul său Valeriu Slutu. Potrivit Codului de Etică, Ivan Șiman era obligat să soluționeze amiabil litigiul.

Ministerul sănătății precizează că incidentul nu a afectat calitatea asistenței medicale acordată pacientei, care se afla în sala de operație în timpul conflictului. emedicina.md amintește că autoritatea a condamnat orice formă de agresiune sau manifestare violentă în cadrul instituților medicale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *