22 June 2024
mun. Chișinău

Cum îți îngrijești coatele uscate

Primăvara și-a intrat în drepturi, temperaturile sunt în creștere, iar soarele devine tot mai strălucitor. Asta ne face să renunțăm la hainele groase și cămășile sau puloverele cu mâneci lungi. Drept urmare și pielea noastră este tot mai expusă la razele solare și la vânt. Este știut faptul că în sezonul cald pielea are un aspect mai gras și necesită o hidratare mai intensă. În această perioadă întreaga piele este predispusă la o uscare mai accentuată, însă o îngrijire specială o cer coatele. Această zonă are o structură aparte. Fiind lipsită de glandele sebacee pielea se usucă mai repede în aceste regiuni. Este neplăcut când îți simți coatele uscate și aspre, mai ales când pielea din zona respectivă se agață de haine. În plus, coatele se mai usucă și din cauză că ne sprijinim pe ele și apăsăm pielea.

Remedii pentru coatele uscate

  1. Cei care se confruntă cu această problemă trebuie să știe că din când în când coatele trebuie exfoliate, adică să fie cojite. În acest mod scapi de acele celule moarte și stratul de piele întărit. Ulterior, urmează hidratarea, neapărat cu o loțiune pe bază de Aloe Vera și vitamina E.
  2. Coatele pot fi înmuiate în apă călduță pentru jumătate de oră, iar zona respectivă să fie spălată cu un săpun moale. După ce zona a fost clătită și uscată, se pune câteva picături de ulei esențial.
  1. Pentru cei care au ajuns să aibă deja coate crăpate, atunci în ajutor vine un exfoliant din bicarbonat de sodiu, adică soda de mâncare și zeamă de lămâie. Un sfert de ceașcă sau puțin mai mult este suficient ca să fie obținută o pastă omogenă. Masează-ți coatele cu acest amestec și apoi lasă-l să acționeze aproximativ 20 de minute. Soda de mâncare conține substanțe care dizolvă celulele moarte de la suprafața pielii. Pe lângă bicarbonat de sodiu și lămâie mai poate fi folosit laptele. Același lucru poate fi făcut și cu ajutorul unui amestec dintre zahăr și miere.
  1. La fel de eficient este și uleiul de masaj, care va hidrata pielea în mod natural. Puteți face masaj folosind orice fel de ulei, cum ar fi cel de măsline, migdale sau uleiul de cocos. Procedura va face pielea mai strălucitoare. Doar masați bine uleiul și lăsați-l să acționeze fără să îl mai spălați cu apă. Procedura poate fi repetată de două-trei ori pe săptămână, fără a expune coatele la razele solare.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *