17 June 2024
mun. Chișinău

UPDATE: Din spital, în spital. Intoxicație în masă la o instituție medicală pentru copii din Capitală

Reprezentanții Agenției pentru Siguranța Alimentelor au depistat 26 de kilograme de carne și patru kilograme de pește fără acte de proveniență, în bucătăria Spitalului municipal pentru copii nr.1 din Capitală. În această instituție medicală s-ar fi intoxicat cinci femei internate împreună cu micuții lor, după ce au luat masa la cantină. Pentru aceste abateri, șefa blocului alimentar s-a ales cu o amendă. 

Totul s-ar fi întâmplat joia trecută, iar informația ar fi ieșit la iveală doar după ce una dintre mame s-a plâns de acest lucru pe facebook. Potrivit ei, femeile au mâncat în acea zi pește și supă.

La scurt timp, femeile au acuzat dureri de stomac, vomă și diaree. Iar astăzi, într-o inspecție inopinată la spital au mers reprezentanții Centrului de Sănătate Publică a municipiul Chișinău.

În urma controalelor au fost depistate mai multe nereguli – bucătăria era nesalubrizată, iar mai multe alimente erau păstrate în condiții improprii.

De asemenea, potrivit reprezentanților CSP Chişinău, au fost prelevate probe de laborator pentru a vedea care a fost cauza exactă a toxiinfecțiilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *