22 June 2024
mun. Chișinău

Explozie evitată în ultima clipă la Institutul de Medicină Urgentă

Caz ieșit din comun la Departamentul de Urgență a Institutului de Medicină Urgentă din Capitală. Datorită vigilenței lucrătorilor medicali, a fost evitată o explozie. Medicii au depistat o grenadă de luptă în buzunarul unui pacient și au alertat poliția.

Ajutorul medical de urgență a fost solicitat, în această după amiază,  de un bărbat cu o plagă pe față, în vârstă de 30 de ani. Grenada a fost depistată în timp ce medicii îi prelucrau pacientului rana. Mai mult, acesta a fost agresiv și a amenințat medicii că va amorsa grenada.

Bărbatul era în stare avansată de ebrietate. Pacientul a fost luat de către polițiști. De multe ori am depistat la pacienți arme. Iar o grenadă de luptă, pentru prima dată”, au declarat pentru emedicina.md reprezentanții Institutului de Medicină Urgentă.

emedicina.md amintește că Ministerul Sănătății a propus pedepse dure pentru pacienții sau rudele acestora care vor agresa verbal sau fizic lucrătorii medicali. Autoritatea a elaborat un proiect de lege care prevede includerea în Codul Penal a amenzilor mari și pedepse cu închisoare pentru infracțiuni comise împotriva lucrătorilor medicali.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *