23 July 2024
mun. Chișinău

Două miliarde de lei pentru dezvoltarea medicinei de urgență

molddentPeste două miliarde de lei vor fi cheltuite, în următorii trei ani, pentru modernizarea și dezvoltarea asistenței medicale de urgență. Asta prevede un program național, aprobat în data de 7 septembrie de Guvern. Banii vor fi alocați din bugetul de stat și de la donatorii externi.

Pe lângă asta, documentul prevede crearea unui sistem integrat de acordare a ajutorului în cazuri de urgență. Autoritățile își mai propun ca, până în 2020, să fie sporite capacitățile de intervenție a Serviciului de Asistență Medicală Urgentă și asigurată funcționarea acestuia în regim integrat cu alte servicii specializate.

De asemenea, vor fi lărgite competențele personalului medical și paramedical, iar populația va fi instruită în privința metodelor de acordare a primului ajutor.

În același timp, executivul le recomandă autorităților publice locale să întreprindă măsurile necesare pentru a crește accesibilitatea și operativitatea serviciului de asistență medicală urgentă pentru a reacționa prompt la solicitările oamenilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *