21 April 2024
mun. Chișinău

Echipamente medicale moderne la o nouă expoziție „MoldMedizin & MolDDent”

1Tehnologii medicale de ultimă generație, care lipsesc în spitalele noastre, instrumente chirurgicale și consumabile moderne, precum și preparate farmaceutice și stomatologice ale producătorilor cu renume vor fi expuse la Centrul „Moldexpo” din Capitală. Cea de-a 22-a ediție a expoziției „Moldmedizin & Moldent” a fost astăzi deschisă la Chișinău.

Aproximativ 80 de companii din Moldova, România, Ucraina, Rusia, Belarus, China și Statele Unite vor prezenta, timp de trei zile, un spectru vast de utilaje și instrumente medicale, al căror preț poate ajunge chiar până la trei milioane de lei. La eveniment s-au înregistrat 10 instituții medico-sanitare și de învățământ din țară, printre care Universitatea de medicină „Nicolae Testemițanu”, Institutul Oncologic, cel de Medicină Urgentă, Spitalul Clinic Republican și Institutul Mamei și Copilului.

Vizitatorii au posibilitatea să consulte și să primească sfaturi de la medici de familie, pediatri, ortopezi, cardiologi și ginecologi. În cadrul expoziției, centrele medicale, clinicile stomatologice și centrele de diagnosticare de top vor organiza pentru vizitatori prezentări ale oferte speciale.

La rândul lor, doctorii vor beneficia și de un program de 10 seminare. Printre acestea se numără conferințe științifice privind aspectele farmacodinamice în utilizarea medicamentelor, actualități și probleme în activitatea farmaceutică, importanța clinică a tehnologiilor de laborator, dar și seminare dedicate patologiilor extragenitale și actualități în ftiziopneumologie.

Ruxanda Glavan
Foto: Ruxanda Glavan

Ministrul Sănătății, Ruxanda Glavan, prezentă la deschiderea expoziției, a declarat că evenimentul reprezintă o platformă importantă pentru inițierea unor colaborări dintre instituțiile medicale din țară și producătorii străini, dar și are scopul de a promova un mod sănătos de viață. „An de an, acest eveniment contribuie esențial la promovarea și punerea în aplicare a tehnologiilor inovative în medicină. Vreau să cred că expoziția „MoldMedizin & MoldDent” atrage investiții în sector și impulsionează procesul de modernizare a bazei tehnico – materiale a instituțiilor medicale din țară. Mizăm pe faptul că acest eveniment va fi un spațiu oportun pentru colaborări, care să dureze în timp și să aducă rezultate”, a declarat ministrul Sănătății, Ruxanda Glavan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *